Nyomtatás

Reményi László

László Esztergomban született zenész családban, hiszen édesapja és édesanyja is ennek a Zeneiskolának voltak a tanárai. Zenei tanulmányait itt kezdte, félévnyi csellótanulás után tért át a trombitára. Szinte egyértelmű volt a zenei pálya, így a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után rögtön tanítani kezdett, és így tanítás mellett végezte el a Zeneművészeti Főiskola trombita szakát Budapesten, ahol alsófokú Rézfúvóstanár és kamaraművész diplomát kapott. Ezután beiratkozott még a Miskolci Egyetem Zeneművészeti tanszékére, ahol 2004-ben Fúvószenekari karmesteri diplomát szerezett.

A zeneiskola fúvószenekarát 2007 óta vezeti. 2008-tól minden évben részt vesz Rybnik-ben (Lengyelország) egy nemzetközi fúvószenekari fesztiválon, mint a magyar zsűritag. Lelkesen ápolja Esztergom és a Zeneiskola testvérvárosi kapcsolatait, több alkalommal kísérte és kíséri el a zeneiskolás növendékeket egy-egy ilyen találkozóra, ahol ő maga is részt vesz a nemzetközi zenekar munkájában. 2010-ben ő szervezte meg Esztergomban a soron következő Nemzetközi Ifjúsági Zenekari találkozót. A tábor során megtanult és 2010. augusztus 20-án előadott mű Koltay: Sacra Corona Hungarie című műve volt, melyet személyesen tanított be és vezényelte is. 2011 szeptember-október hónapban 30 órás akreditált tanfolyamot tartott Budapesten "Tartalmi változások a zene elméleti oktatásban" címmel a Magyar Zeneiskolák Szövetsége, a Metronom Nonprofit Kft. és az Óbudai Aelia Sabina Zeneiskola felkérésére. 2015-ben Reményi László a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának fúvós-karnagy szakán mesterdiplomáz szerzett. 

Reményi László 2015. március 9-13. között aktív résztvevője volt az V. Győri Nemzetközi Hidas Frigyes Fúvószenekari Karmesterkurzusnak. A kurzus végén megrendezett nagyszabású hangversenyen a Győri Symphonic Band közreműködésével Guy Woolfenden: Illyrian Dances című művét vezényelte.

 
Untitled Document