Nyomtatás

Tóth Sándor

Tóth Sándor 1988-ban született Budapesten. A zene és a zongora iránti lelkesedése már egész kiskorában kialakult és meghatározóvá vált. Zeneiskolai tanulmányait az újpesti Erkel Gyula Zeneiskolában kezdte meg, Sasvári Zsuzsanna tanárnőnél. A váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolát klasszikus zongora és jazz zongora szakon végezte el, Balaskó Mária (klasszikus zongora) és Nagy János (jazz) növendékeként.
 
Kisebb, a jazz világába tett kitérők után felsőfokú tanulmányait a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében végezte klasszikus zongora szakon, dr. Réti Balázs tanítványaként, BA és MA fokozaton egyaránt. Egyetemi évei alatt lehetősége adódott Hargitai Imre, Kecskés Balázs, Kemenes András mesterkurzusain részt venni.
Szereti a kamarazenélést, az igényes zenekari együttjátékot szinte bármilyen műfajban, ezért arra törekszik, hogy tanítványai már a legkisebb kortól megtapasztalhassák a társaikkal való közös zenélés örömét. Fontosnak és egyúttal folyamatos kihívásnak is tartja, hogy képes legyen zenetanárként a növendékeket egyéni, akár különböző utakon, a személyiségük teljes figyelembevételével tanítani, az órán jó hangulatot teremteni és megszerettetni a zongorázást."
Untitled Document