Nyomtatás

Séra Anna

Séra Anna 1979-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait a szentendrei zeneiskolában kezdte hegedű szakon. A kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait, majd érettségi után az ELTE tanárképző főiskolai karán ének-zene, karvezetést és szolfézstanár diplomát szerzett.

Diploma után az Izbégi Általános Iskolában és a Zöldsziget Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben helyezkedett el, Izbégen énektanárként, Szigetmonostoron szolfézstanárként. Szentendre város kamarazenekarának 18 éve állandó tagja hegedűsként.

10 éves korától kezdve a Leányfalu-Pócsmegyer Református Társegyházközség kántora, 2006-ig Pócsmegyeren is orgonált. 2010 januárjától a Leányfalui Szent Anna Katolikus Egyházközség kántora is lett, és 2012 augusztusától a pilisszentkereszti katolikus templomban is orgonál.

A leányfalui iskolában 3. tanévét kezdte, vezeti az iskola kórusát, valamint a leányfalui Szent Anna kórus másodkarnagya, újjászervezte a pilisszentkereszti egyházi kórust is.

Évente számos népdalversenyen (Tiszán Innen, Dunán Túl országos népdaléneklési verseny, Szentendre Városi Népdalverseny, Dunakanyar Népművészeti Verseny) szerepelnek tanítványai, szép eredménnyel, több népdalkör is bejutott országos fordulókba, a felkészítésével. Az elmúlt két tanévben végezte el a Hagyományok Háza által szervezett Népdaléneklés és népdaltanítás módszertana 60 órás, illetve a Magyar népdal mesterkurzus szintén 60 órás akkreditált pedagógus továbbképzését. 

Untitled Document