Nyomtatás

Kovács Andrea

Kovács Andrea – egy gyermek édesanyja - Cegléden, ének-zene tagozatos iskolában kezdte meg zenei tanulmányait és itt kapta első zongoraóráit is Perneczky Jánosnétól, Edit nénitől. Az ő személyes varázsának köszönhető, hogy Kovács Andrea a zongoratanári hivatást választotta. Érettségi után Pécsett, Polgár Marianne irányításával folytatta tanulmányait, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola helyi tagozatán szerzett diplomát zongora-szolfézs szakon.

Friss diplomával -1993-ban - került Esztergomba, a Zsolt Nándor Alapfokú Zene - és Művészeti Iskolába, ahová azóta is örömmel jár nap mint nap, a gyerekek és a zene birodalmába. Kovács Andrea az évek során igyekezett új módszereket megismerni, frissen tartani szakmai tudását.

Számos továbbképzésen vett részt. Ezek közül kiemelésre érdemes Debreczeni Tibor dráma kurzusai; Gonda János vezette Nemzetközi Kreatív Zenepedagógiai Intézet tanfolyamai és Dr. Kokas Klára zenéből indított akkreditált pedagógus képzései a gyermekek harmonikus fejlesztésére I. II. III.

1995-ben felsőfokú zenei könyvtárosi szakképesítést szerzett az Országos Széchenyi Könyvtár képzésén és 2005-ben Zenei munkaképesség-gondozás szakon végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen.

Kovács Andrea jelenlegi szakmai munkát a sokszínűség jellemzi:

  • Zongora oktatás.
  • Zeneóvodás csoportok vezetése (Forrai- és Kokas-módszer).
  • Interaktív hangszerbemutató foglalkozások, zenés mesejátékok vezetése óvodások s kisiskolások számára.
  • Hangverseny látogatások szervezése. (MÜPA, Zenetörténeti Múzeum, Zeneakadémia)
Untitled Document