Nyomtatás

Hangjegykártya

A hagyományos játékkártya formátumban elkészített hangjegykártya elsősorban a hangjegyek felismeréséhez és a zenei alapismeretek játékos elsajátításához nyújt segítséget. A kártyalapok egyik oldala a hangjegyek kottaképét tartalmazza, míg a kártya másik oldalán a legismertebb zeneszerzők arcképét és születésének, ill. halálának évszámait találhatjuk.

Az Esztergomi Zsolt Nándor Zene- és Művészeti Iskola immár rendszeresen évente megrendezi a hangjegykártya versenyt, ami egy széles körben még kevésbé ismert oktatási segédeszközre alapozva méri össze a jelentkezők tudását. A hagyományos szolfézs és népdaléneklési versenyek mellett a hangjegykártya verseny létrejöttét az Esztergomi Zeneiskola zongoratanárának, a zeneszerzőként is ismert Vigh Kristófnak köszönhetjük, aki megalkotta ezt a szolfézstanításban forradalmian új oktatási segédeszközt.

A hangjegykártya kedvezményes, 1.500 forintos áron megrendelhető a Zeneiskola e-mail címén; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - bővebb tájékoztatás ezen az oldalon található; hangjegykártya megrendelése

Untitled Document