Nyomtatás

Daróczi Gabriella

Magánénekesi tanulmányait 2007-ben Iván Ildikónál, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán kezdte, majd a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet első két évének elvégzése után átjelentkezett a Vienna Konservatoriumba, ahol 2012-ben végzett, Keönch Boldizsár növendékeként.

Már a gimnáziumi évei alatt énekeket és „szép éneklést” tanított a lábatlani református gyülekezetben, és bíztató eredményeket ért el a ritmikus éneklés kialakítása terén. Ugyanezen időszakban kántorként is tevékenykedett mintegy 18 éven keresztül, Lábatlanon. Tanulmányaival párhuzamosan tanítani/dolgozni is kezdtett. Alkalma volt szinte minden korosztállyal foglalkozni: általános iskola, szakközépiskola, gimnázium, zeneiskola.

Tapasztalatai során rájött, hogy mennyire szereti a gyerekeket, mennyire jól meg tudja találni velük a hangot, s hogy mindezek segítségével mennyire közel tudja őket vinni a zenéhez, a zene szeretetéhez. Legfontosabb célnak a zenei ismereteken és a technikai tudáson túl az élménynyújtást tekinti, óráit nem egysíkúan próbálja vezetni, hanem más tárgyakba is bepillantást nyerve, globálisabb látásmódot generálva igyekszik tanítani növendékeit.

 

Untitled Document