Nyomtatás

Felföldi-Sotkó Eszter

Zongoratanulmányait zeneiskolánkban kezdte Rozsár Brigitta növendékeként. 2002-bem felvételt nyert Vácra a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolába Hamar Gabriellához. Egyetemi éveit Győrben kezdte, ahol Choi Insu tanítványaként zongoratanári diplomát szerzett. Itt ismerte és szerette meg igazán a kamarazenélést. Több kamaracsoport tagja volt, melyekkel többször részt vett az iskolai koncerteken, háziversenyeken, illetve a debreceni Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozón és Versenyen (Kétszer kapott nívódíjat).  Szólóban is több házi és országos versenyen díjazott volt (többször 1. helyezett, illetve különdíjas).

2012-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongorakísérő-korrepetítor (művész) szakán folytatta tanulmányait. Többek között Medveczky Ádám, Gulyás Dénes, Harazdy Miklós, Gulyás Márta, Schmidt Nóra tanítványaként mélyebben megismerhette a hangszeres és énekes irodalmat, illetve az operák világát. Rendszeres fellépője az évente megrendezett Klassz a pArton rendezvénysorozatnak, játszott többek között a Müpában, a pécsi színházban. 2015-2018ig a győri Széchenyi István Egyetem korrepetítora. 2011 óta tanít zeneiskolában. Tanítványai rendszeresen szereplői a zeneiskolai versenyeknek, egyik tanítványa felvételt nyert zeneművészeti szakközépiskolába (Márkus Flóra).

Tanári munkája során fontosnak tartja a zene szeretetére való nevelést, a zenei pályára készülők maximális támogatását. Illetve úgy gondolja, a szakmai alapokat (forma, billentésmód, műfajismeret, stílusismeret, kifejezés fontossága) már a legkisebbnek is meg kell tanítani koruknak megfelelő formában. Célja, hogy a gyermekek a zeneiskola befejezése után meg tudjanak tanulni egy-egy általuk választott művet önállóan is. 

 

 

Untitled Document