Nyomtatás

Reményi Orsolya

Reményi Orsolya zenész családba született Székesfehérváron. Szülei kezdeti iránymutatása után a helyi Ének-Zenei Általános Iskolában és Zeneiskolában, Bódi Árpádné vezetésével hivatalosan is megkezdte zenei tanulmányait. A zongora mellett a kóruséneklés is mindennapjai fontos része volt - az iskolai és a családi életében egyaránt.

A szakközépiskolát Győrben végezte - zongora szakon Jakab Gézánál, s mellette a zeneszerzésbe is belekóstolt Reményi Attila támogatásával. Csembalózni is itt kezdett, de régizene iránti érdeklődése az érettségit követő tanévben, a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában, Elek Szilvia növendékeként mélyült el. 1998 és 2003 között a Zeneakadémián Sebestyén János volt a mestere, de nagy hatással voltak rá a Vashegyi Györggyel töltött órák, valamint Pertis Zsuzsanna zongoraórái is.

A 2000. év őszén megrendezett I. Budapesti Nemzetközi Csembalóversenyen elnyerte a Magyar Haydn Társaság különdíját. A Zeneakadémia elvégzése után 2004-től ugyanitt elvégezte a doktoriskolát is.

Az évek során mesterkurzusokon bővítette ismereteit, többek között Spányi Miklós, Jacques Ogg, Huguette Dreyfus, Nicholas Parle vezetésével, valamint Ketil Haugsanddal, kivel barátsága máig tart. A csembaló mellett más régi hangszerekkel is megismerkedett: Péteri Dóra a klavikord, Alekszej Ljubimov pedig a fortepiano játék rejtelmeibe vezette be.

2003-tól 2018-ig a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola korrepetitora, zongora- és csembalótanára volt. Ezzel egy időben 2004-2007-ig dolgozott a budapesti Continuo Zeneiskolában is, valamint 2008-tól 2010-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Miskolci Karán tanította csembalózni a furulya tanszak hallgatóit.

Reményi Orsolya 2018-tól az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola korrepetitora.

 

Untitled Document