Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola

"Sokszor egyetlen élmény, egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni, ezt megszerezni az iskolának kötelessége." (Kodály Zoltán)

Nyomtatás

"Ihlet híján rózsafüzér... J. Haydn egyházi zenéje - Bősze Ádám előadása

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt Bősze Ádám előadására 2024. április 9-én 18 órai kezdettel a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola Reményi Károly Hangversenytermébe. A belépés díjtalan, adományokat köszönettel fogadunk. Az előadást elsősorban 12 éven felülieknek ajánljuk!
 
Bősze Ádám zenetörténeti előadása Joseph Haydn egyházi zenéjéről szól melyről az előadó így nyilatkozik;
Legendák keringtek arról, Joseph Haydn milyen módszerrel komponált. Hogy az íróasztalához csak rendesen fölöltözve ült le, hogy szimfóniaírás előtt mindig kitalált egy történetet, amelyet aztán “megzenésített”, és hogy elővette a rózsafüzért, ha éppen nem jutott semmi eszébe. Nem ígérem, hogy az előadás során ezeket végérvényesen megerősítem, vagy megcáfolom, azt viszont igen, hogy az Esterházy-udvar egyházzenei életének, valamint a zeneszerző néhány szakrális kompozíciójának bemutatásán keresztül bevezetem a hallgatót abba a világba, amelyben a vallásos Haydn élt és alkotott.
 
Untitled Document