Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola

 

"Sokszor egyetlen élmény, egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni, ezt megszerezni az iskolának kötelessége." (Kodály Zoltán)

Nyomtatás

Intézkedések a koronavírus terjedésének megelőzésére és a járványügyi feladatok végrehajtására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a Köznevelési Intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről” alapján iskolánkban a korábbiaktól eltérő intézkedéseket vezetünk be. Intézményünk felkészült a tanévkezdésre alapos, mindenre kiterjedő folyamatos fertőtlenítő takarítással és ésszerű protokoll kialakításával, aminek betartása kötelező.

1. Iskolánkat kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, növendék látogathatja! Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézményünk működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt. Kérjük a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról! A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

2. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy amennyiben gyermekénél fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul elkülöníthetjük őt. Ebben az esetben keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/ házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításai alapján járjanak el. Amennyiben a tanulónál felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozót értesítsék. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket. Ebben az esetben a tanuló az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

3. Az iskola 8 – 20 óráig tart nyitva. Az épületet minden nap kora reggel 6 és 8 között alapos, mindenre kiterjedő módon fertőtlenítjük, ezért ebben az idősávban senki nem léphet be az épületbe. Az utolsó tanóra vagy foglalkozás után minden tanuló a főbejáraton, a legrövidebb úton és idő alatt hagyja el az épületet. A tanítási órái után az épületben tanuló csak igazgatói engedéllyel, hangszeres gyakorlás végett  tartózkodhat.

4. Minden intézményünkbe érkező számára a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítők használata kötelező. Az I. emeleti irodánál szintén rendelkezésre áll kézfertő, amit az intézményben tartózkodás alatt eseti jelleggel is lehet használni.

5. A Zeneiskola növendékein és dolgozóin kívüli érkezőknek a maszk használata kötelező az iskola teljes területén. 12 éves, vagy annál idősebb tanítványtól tanára kérheti, hogy viseljen maszkot. Kérjük a szülőket, hogy kizárólag előre egyeztetett időpontban, csak különösen indokolt esetben válasszák a személyes irodai ügyintézést! Az alsóbb évfolyamos növendékeket kísérő szülők, ill. nagyszülők – a járványügyi protokollt betartva – 2020. szeptember 25-éig léphetnek be az intézmény épületébe. Ezt követően kizárólag a zeneóvodai foglalkozásra érkező gyermekek szülei (gyerekenként 1 szülő!) számára tartjuk fenn ezt a lehetőséget. 

A Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola Járványügyi protokollja.

Untitled Document