Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola

 

"Sokszor egyetlen élmény, egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni, ezt megszerezni az iskolának kötelessége." (Kodály Zoltán)

Nyomtatás

„Mise a békéért” – az Esztergomi Zeneiskola bambergi vendégszereplése

Az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola növendékeiből és tanáraiból álló küldöttség sikerrel képviselte Esztergomot Bamberg városában egy közös, a testvérvárosok részvételével megvalósult zenei kezdeményezésben. Esztergom német testvérvárosával már hosszú időre visszanyúló szoros kapcsolatot ápol a Zeneiskola. A most megvalósult együttműködés keretében 2017. július 17-én Karl Jenkins „The Armed Man: Mass for Peace" című miséjének előadására került sor Bambergben.

Az 1999-ben a koszovói háború által ihletett zenemű előadása egy közös markáns kiállás volt a napjainkban is tapasztalható háborúk és emberi szenvedés ellen. A bambergi közreműködők mellett az Esztergom és a francia Rodez városának küldöttsége által alkotott nemzetközi összefogás az ember béke iránti vágyát volt hivatott szimbolizálni. A 80 fős szimfonikus zenekar és a 120 fős kórus részvételével létrejött hangverseny nagy sikert aratott. Az Esztergomi Zeneiskola igazgatója Udvardyné Pásztor Ágnes kiemelte, hogy -az Esztergom Város Önkormányzata által támogatott- egyhetes bambergi tartózkodás a növendékeknek életre szóló élményt jelentett és az aktív közreműködőként szerzett tapasztalat nagyban hozzájárul a sikeres zenei tanulmányokhoz. Az esztergomi közreműködők zenei felkészültsége elismerést vívott ki és a fejlődő kapcsolatoknak köszönhetően a német partner kezdeményezte egy Esztergomban létrejövő közös zenei projekt megvalósítását.

A vendégszereplésről és az útról bővebb képgaléra és újságcikk beszámoló található a Zeneiskola honlapján.

Untitled Document